Ljudbok

Var ute och gick innan och lyssnade på ljudbok samtidigt! Helt perfekt när man inte har tid/ork att sitta ner och läsa en bok. Men det är nog också nästan enda fördelen med ljudbok som jag kommit på. Nackdelarna är fler, man läser inte i sin egna takt, betonar olika vilket gör att innebörde kanske inte blir som om man själv läst det. Jag har också en förmåga att börja tänka på annat när jag lyssnar vilket gör att jag ibland måste spola tillbaka för jag har missat allt vad de sagt (speciellt engelska ljudböcker då jag måste vara mer fokuserad). Så är jag ute och går och lyssnar och kollar på någonting börjar jag tänka på det istället för boken. Ligger jag och lyssnar i sängen har jag svårt för att veta vart jag ska fokusera ögonen, blundar jag så somnar jag och tittar jag på något så får jag antingen ont i ögonen eller börjar tänka på det.
 
Kände verkligen vilket ilandsproblem detta var! Men har ni några tips på hur jag ska undvika tänka på annat när jag lyssnar så är ni välkomna att berätta det :)

Helg

Hade ni en bra helg? Min var fantastisk :) I lördags hade vi Knatteskutt och sen tränade jag lite. På eftermiddagen begav jag mig hem till Emma då hon hade bjudit in några vänner för middag. Blev mååånga glas vin (jag som inte ens gillar vin!?) och en god soppa som Jessie stod för. Jag hade gjort cheesecake till efterrätt som vi la hallon på. Vi fick även besök av 2 väktare som hade fått in klagomål!? Vi hade ingen musik, klockan va 00.15 en lördag och visst, vi skrattade lite ibland... Verkade som att väktarna också tyckte det var onödigt. Vi kände iaf då att vi borde bryta upp, medan några av oss drog hem så drog de andra ut. Jag skulle upp tidigt igår så jag drog hem, somnade ändå inte förrän efter 1 någongång.
 
Igår var jag, mamma, pappa och min brors fästmö Jossan på Ullared! Jag vann på att handla mest! Fick hem en hel del om vi säger så. Massvis med träningskläder, några julklappar/födelsedagspresenter, ett nytt stekjärn (Jamie Olivers från Tefal, sjukt bra!) och massa andra saker. Nu är jag jättefattig. På kvällen gick jag till Emma för att hämta min cykel (fick skjuts hem i lördags), stannade där en liten stund för snack och rester från cheesecaken. Sen köpte jag med mig thai-mat hem till mig och Ola, han var ju duktig och fixade med tvätten medan jag flängt runt hela dagen!
 
Men det var en riktigt lyckad helg, blev lite förlängd då Ola var ledig idag och jag också. Så idag har vi passat på att handla, äta kassler och potatisgratäng, gjort pannkakor och så har jag varit på Jessies IW-pass på gymmet. Tog en promenad nu på kvällen också så är nu uppe i 15 av 60 km!
 
Ska sova strax, imorgon blir det exjobb och kanske mer träning! Har dock lite ont i en muskel i ryggen som jag tror jag sträckte i lördags när jag tränade, Olas ska få smörja på lite voltaren så får vi se om det blir bättre!
 
Sov gott allihopa!

Torsdag

Veckan har bara flugit fram tycker jag! Redan torsdag nu ju. Kan dock bero på att vi åkte hem från Göteborg i tisdags och inte varit hemma så många dagar denna vecka.
 
Idag har jag iaf varit en stund på bibblan, sen blev det lunch på stan med min brors sambo och deras lilla son. Filip är världens sötaste och har börjat med en sjukt söt grimas när han blir sur. Därefter blev det en sväng i butikerna innan jag satte mig på bibblan igen. Sen drog jag hem för att byta om innan jag skulle dra mig till gymmet för Jessies IW-pass. Sjukt härligt pass idag! Känner mig friskare i kroppen så man kunde ta i lite mer! Efter det drog vi till Emma där jag fick lite mat och vi snackade. Ska dit på lördag för tjej-middag så vi diskuterade lite mat och efterrätt. Blir någon soppa och cheesecake. Cheesecaken fick jag och Emma göra idag för hon var den enda med plats i frysen, men innan vi gick och handlade tog vi oss en 3 km-promenad (uppe i 9 km nu av 60!).
 
Kom hem lagom till debatt på svt1 hade börjat. De diskuterade målet om den våldtagna flickan och att killarna blev frikända, blev så arg på hela debatten så jag satt och kokade här hemma! Tycker att det är synd och skam att de blev frikända. "Det räcker inte att flickan säger nej, även killarna måste uppfatta att hon säger nej" Baah!!!
 
Nej nu ska jag nog lägga mig, så jag kan sluta vara irriterad!

Onsdag

Idag har jag varit på bibblan och jobbat med mitt examensarbete. Måste bli klar med det snart så jag har det ur vägen! Är en stor tyngd på axlarna just nu... Blev lite fel med maten så jag åt frukost vid 10 (fil) sen åt jag lite riskakor på bibblan. Var hemma vid 16 så då lagade jag mat, blev pasta med korv och bacon. Så efter en liten middag stack jag och mamma till gymmet.
 
På gymmet började jag med att cykla i 15 minuter. Det är en sådan "sitt"-cykel som jag cyklar på, dvs inte en vanlig cykel där tramporna är under en, här är tramporna framför en. Jobbigt för baksida lår och rumpa om man trampar på med bra fart. Blev lite mer än 5 km på 15 minuter vilket var helt klart godkänt för mig! Sen körde jag lite gymträning, dock inte samma som igår. Igår var det mycket egna kroppen-träning och idag blev det lite mer maskiner. Känns verkligen att jag inte tränat styrka på länge! Allt kändes väldigt tungt, men bara att träna regelbundet så ska nog det komma igång ordentligt igen. Avslutade kvällen med en promenad på 3 km med min sambo, alltid trevligt att gå ihop, speciellt nu när det är mörkt ute och man går på lite skumma ställen.
 
Imorgon blir det förhoppningsvis mer examensarbete (vet ju aldrig när de ringer och vill att jag ska jobba), sen på kvällen blir det ett 55 min IW-pass! Skönt med lite kondition också! Tror dock att mina ben kommer vara gelé imorgon, har börjat känna av det idag efter gårdagens utfallssteg, jägarvila och knäböj.

Ny månad + Utmaning!

Helgen gick snabbt förbi och likaså september månad. I lördags åkte jag och min sambo till Göteborg för att hälsa på hans familj och vänner, därifrån åkte vi idag och kom hem vid 11. Sen åkte jag till Höör för att jobba några timmar på fritids.
 
September månad har varit lite seg vad det gäller träning och nyttig mat. Men ny månad och nya tag! Har inte haft någon motivation till styrketräning så jag tänkte ha en utmaning denna månaden, detta gäller även mina promenader som jag varit dålig med! Försvaret handlar mycket om mikroträning (jägarvila, plankan, armhävningar osv.) och det är sånt man kan träna överallt och egentligen inte kan ha några undanflykter från att göra. Så på gymmet idag gjorde jag övningarna, skrev upp mitt max på dem och under månaden som kommer ska jag träna upp mig så när jag gör "testerna" igen i slutet av denna månaden så ska jag förhoppningsvis ha förbättrat alla mina resultat! Tänkte även försöka gå sammanlagt 60 km denna månaden.
 
Så dagens resultat är:
Sit-ups 65 st
Knäböj 33 st
Armhävningar (tå) 3 st
Armhävningar (knä) 15 st
Jägarvila 2 min 17 s
Plankan 1 min 4 s
 
Började med 10 min uppvärmning på cykel innan jag gjorde dessa övningar, sen gjorde jag lite fler övningar och avslutade med 3 km gång på löpbandet då jag ändå var på gymmet.
 
Ska försöka gå min 3 km-promenad nu dagligen!
 
Får se om jag uppdaterar om delresultat eller väntar tills slutet av månaden och redovisar den slutliga förbättringen (förhoppningsvis) då istället.
 
Jag hoppas fler vill testa på denna utmaning! Tänk dock på att jämföra er med er själva och inte med någon annan!

RSS 2.0